Hvalsmoen Museum/Ingeniørvåpnets modellkammer

Hvalsmoen leir kan føre sin historie tilbake til 1893, da Ingeniørvåpnet etablerte seg her, etter å ha tilbrakt sine første år på Helgelandsmoen (fra 1888).  En av de første bygningene som ble bygget var offisersmessa, Østre Messe i 1893, som nå er fredet.

I forbindelse med 100 års jubilèet for Ingeniørtroppene i 1988, ble det etablert et modellkammer på Hvalsmoen, med historisk materiell fra våpnets 100 års historie. Ingeniørvåpnets modellkammer har siden vært drevet, utviklet og holdt i hevd av ildsjeler i Ingeniørvåpnets Pensjonistforening, den såkalte Musèumskomitèen, med praktisk og økonomisk støtte av ”hjemmeavdeling” Ingeniørregimentet. Materiellsamlingen er Forsvarsmusèets eiendom.

I forbindelse med etableringen av Stiftelsen Ingeniørsoldaten-Hvalsmoen, er det en del av avtalen at museumssamlingen skal føres videre under navnet Hvalsmoen Musèum/ Ingeniørvåpnets Modellkammer. Det er stiftelsen som nå står som deponist for det materiellet som Forsvarsmusèet har deponert til Hvalsmoen, og Musèumskomitèen er "underlagt" stiftelsen.

Musèet er åpent for publikum.

Omvisning/orientering etter avtale. Ring eller send en e-mail.

For bestilling av gruppebesøk og omvisning kontakt 

Bjørn Engen, tlf 90996526, e-mail bjorn.engen@gmail.com eller Arne Broberg, tlf 32121715/91562950, e-mail arbrob@online.no  

Velkommen.

Start nedlasting av filLes mer om Ingeniørvåpnets Modellkammer